Fotelharcos

Egy lusta ember gondolatai - avagy legyen világosság!

Linkblog

Friss topikok

  • ipartelep: Kérdés, hogy a Fidesz ide vonatkozó stratégiáját ki határozza meg, "találja ki". További kérdés, h... (2013.10.24. 09:51) Megérteni a Fideszt
  • szita szita péntek: @Darvon: No, az látod lehet. Valahogy mégsem ezt az utat járnám inkább. :) Az a fránya atomhulladé... (2010.11.07. 22:02) Sötétzöldek és az atomvonat

Manapság sokan demokrácia féltésből ellenzékért kiáltanak, felhánytorgatják annak impotenciáját. Adódik a kérdés, hogy mi a felelős ellenzék tennivalója, cselekvési lehetősége egy abszolut többségű, autoriter kormány mellett?

Lehetőségek:

  1. Hangosan óbégatnak - No, ez nem igen fog menni, több okból. Az MSZP még mindig hiteltelen, a Jobbikkal sokan nem vállalnak azonosságot (ráadásul részben a választóiknak tetszetős irányban zajlanak a történések) az LMP meg nem is van. Mondjuk a média sem akar alájuk dolgozni, a fene a pofáját.
  2. Csendesen szervezkednek, majd egy erőszakos aktussal elzavarják a despotát. - Ez sem fog menni. Egyrészről ugye az ellenzéki pártok között olyan hatalmas ideológiai különbségek vannak, hogy ezek ugyan még cylonok inváziója ellen sem fognának össze, másrészről pedig ugye eppen a demokráciát kéne védeni, amibe nehezen illeszthető egy erőszakos aktus.
  3. Kussolnak, eppen csak annyira emelik fel a hangjukat, hogy később hivatkozni lehessen rá: ők megmondták, és kivárnak. Kivárják, hogy sikeres lesz é az új "rend", avagy sem. Ha nem, akkor ebből kell majd várat építeniük a következő választásoknál.

Nincs kétségem, hogy az utóbbit fogják választani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr522404216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása